Rekreační středisko Prudká

se nachází na oblíbené turistické trase, která vede z hradu Pernštejn v Nedvědicích, kolem řeky Svratky, do Tišnova. Celkové délka trasy je asi 20 km a zastávka na občerstvení je asi po 7 km. Více o výletě kolem řeky Svratky je v tomto příspěvku.
Rekreační středisko Prudká je tady v okolí Brna a mezi železničáři pojmem. Snad všechny děti zaměstnanců železnice zde někdy byli na táboře. Zřejmě stejně jako mnozí jejich rodiče z rodin, kde se dědí profese na železnici z generace na generaci. Dnes si může ze tří druhů ubytování vybrat každý. Rekreační středisko Prudká nabízí domky, chatky i pokoje. K tomu celodenní stravování, společenskou místností a sportovní areál s bazénem.

Jídelna je uprostřed areálu, asi pět minut od zastávky Prudká.
Webové stránky letní zahrádky Prudká s otevírací dobou jsou zde.

Prudká zastávka na občerstvení

V rekreačním středisku Prudká, kousek od stejnojmenné zastávky, je něco mezi jídelnou a bufetem. Žádnou vysokou gastronomii tu nehledejte. Přišli nebo přijeli jste na kole na jednu limonádu či pivo a něco k jídlu. Jídelna slouží jak kolemjdoucím, tak zde ubytovaným. Protože toto středisko vzniklo pro potřeby rekreace zaměstnanců ČSD (železnice), je interiér jídelny ozdoben železničářskou tématikou. V létě jsou sem, na zastávku Prudká, dokonce vypravovány z Brna zvláštní vlaky pro děti co sem jedou na tábor.

Do dřevěné chaty vedou dva vchody. Obě cesty se sbíhají u pultu, kde si objednáte jídlo, pití a zaplatíte. Nápoje jsou na odnesení hned, na jídlo dostanete pípátko.

Výběr není velký a tak jsem si rychle vybral Kofolu a něco malého v podobě klobásy s hranolkami.  Za deset minut pípátko zapípalo a šel jsem si pro jídlo. Pravda, velikost porce mě trochu zaskočila.  A ač hladový, takové množství jídla jsem nedal. Kvalitu jídla hodnotit nelze. Co taky na klobáse a hronolkách s tatarkou v sáčku lze hodnotit. Ale o to tady najde. Tady je hlavní klidné posezení na cestě, v krásném údolí řeky Svratky.

Co dál

Kde najdete bufet Prudká

Nádražky jsou

  • místa, kde se na nádraží nebo poblíž nádraží můžete dobře najíst,
  • místa, kde si v klidu vypijete kávu, dáte si pizzu nebo asijskou kuchyni,
  • tradiční české nádražní restaurace jak za císaře pána,
  • rychlá občerstvení s jídlem sebou do vlaku.
  • Místa, kde lze posedět v příjemném prostředí, s notebookem na stolku a třeba i s kočárkem.

Všechny popsané nádražky jsme osobně navštívili.
Pokud mezitím došlo ke změně, máte dobrou nebo špatnou zkušenost, dejte nám vědět.

Abecední seznam hodnocených nádražních restaurací.